Meranie konkurencieschopnosti viackriteriálnym hodnotením - Šebo, Juraj
Analýza konkurencieschopnosti výrobkov, ktorú určuje komplex rôznorodých vlastností. Z tohto dôvodu je pre meranie konkurencieschopnosti výrobkov vhodné použiť štatistické metódy najmä viackriteriálne hodnotenie, ktoré dokáže syntetizovať niekoľko rôznych znakov do jedného integrálneho ukazovateľa. Prípadová štúdia hodnotenia konkurencieschopnosti osobných automobilov porovnávaním vybraných parametrov. Odvodenie súhrnného kvantifikátora Qi využitím korelačnej analýzy.