Stredná Ázia a hlavné faktory podmienenej stability regiónu - Čech, Ľubomír, 1955-
Situácia v strednej Ázii. Ťažkosti vývoja Afganistanu a problematika drog. Etnické zloženie. Islamský extrémizmus. Vládne elity a autoritárstvo. Problémy Ferganskej kotliny. Niektoré ďalšie problémy regiónu strednej Ázie.