Križovatky tureckej zahraničnej politiky - Čech, Ľubomír, 1955-
Ambície Turecka na plné členstvo v Európskej únii. Pokles záujmu o Európu. Nový trend tureckej zahraničnej politiky. Strednovýchodné horizonty tureckej zahraničnej politiky. Snaha zaujať úlohu tretieho hráča pri riešení regionálnych konfliktov.