Schválenie niektorých ďalších noriem IFRS Regulačným výborom pre účtovníctvo - Tumpach, Miloš, 1970-
Predpokladom pre uplatňovanie noriem IFRS v prostredí EÚ je ich schválenie príslušnými inštitúciami EÚ. Na technickej (odbornej) úrovni sa touto otázkou zaoberá okrem Komisie aj Regulačný výbor pre účtovníctvo (RVÚ), ktorý slúži ako poradný orgán Rady (ministrov) EÚ.