Účtovné opravy a úpravy podľa IAS 8 - Tumpach, Miloš, 1970-
Jednou zo základných požiadaviek IFRS pri zostavení účtovnej závierky je zabezpečiť to, aby boli účtovné závierky porovnateľné nielen medzi jednotlivými podnikmi, ale aj v rámci jedného podniku počas viacerých období.