Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník s komentárom - Fekete, Imrich
Občiansky zákonník patrí medzi právne normy, ktoré majú svoj pôvod už v antike. Je základným právnym predpisom súkromného práva, ktorý je spoločný pre občianske i obchodné právo. Upravuje majetkové vzťahy fyzických a právnických osôb, majetkové vzťahy medzi týmito osobami a štátom, ako aj vzťahy vyplývajúce z práva na ochranu osôb, pokiaľ tieto občianskoprávne vzťahy neupravujú iné zákony.