Kupa problémů, půl kupy řešení - Kubín, Zdeněk
Nastáva najväčšia zmena v systéme získavania kvalifikácie od dôb Márie Terézie - Národná sústava povolaní a Národná sústava kvalifikácií. Zvýšenie záujmu o robotnícke a technické profesie v Česku. Taktiež o remeselnícke odbory. Názory na jednotnú záverečnú skúšku žiakov učilíšť a odborných škôl. Nevyhnutnosť celoživotného vzdelávania.