Spoločnosť s ručením obmedzeným a obchodný podiel ako miera účasti na spoločnosti - Strapáč, Peter
Spoločnosť s ručením obmedzeným je obchodnou spoločnosťou, primárne zakladanou na účel podnikania, ale zákon umožňuje, aby spoločnosť bola založená aj za iným účelom. Obchodný podiel v spoločnosti, dedenie obchodného podielu, rozdelenie obchodného podielu a zriadenie záložného práva.Vzor zmluvy o prevode obchodného podielu.