Vytváranie účtového rozvrhu v podvojnom účtovníctve - Dobšovič, Dušan
Právna úprava účtovníctva založená na zákone o účtovníctve a príslušných postupoch účtovania je záväzná pre účtovné jednotky, ale vzhľadom na to, že v mnohých prípadoch existujú pre konkrétny problém viaceré alternatívne riešenia je potrebné, aby účtovná jednotka prijatý spôsob riešenia uviedla vo svojom vnútornom predpise. Úprava vnútorným predpisom je nevyhnutná aj pre vypracovanie účtového rozvrhu.