Teoretické východiská modelovania dopadu klimatických zmien na vybrané sektory SR - Lichner, Ivan
Problematika klimatických zmien, ich negatívnych účinkov na zložky životného prostredia a ekonomiku krajiny. Prehľad modelov, ktoré boli vyvinuté na odhad vplyvov klimatických zmien a náčrt teoretických východísk pre kvantifikáciu nákladov a vplyvu adaptačných opatrení na vybrané sektory.