Liberální vládnutí buduje liberální mír. Armádní a policejní reforma v Bosně a Hercegovině - Dopita, Tomáš
Kritický prístup ku štúdiu medzinárodného budovania mieru. Ontologicko-epistemologický kompromis moderného konštruktivizmu. Kľúčové argumenty kritického prístupu a ich vzťah k pojmom medzinárodných vzťahov. Analýza medzinárodných snáh o armádnu a policajnú reformu v Bosne a Hercegovine. Normatívna legitimita a komunikatívnosť armádnej a policajnej reformy. Kapacita pre udržateľnú demokratickú samosprávu.