Iba človek dokáže roztočiť koleso - Hudec, Marián
Hlavné podmienky pre úspešný slovenský výrobný priemysel v súčasnosti - namiesto objemu sa vyžaduje vyššia kvalita a flexibilita výroby. Zásadný problém našej ekonomiky - nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily. Ponuky firiem zo zahraničia, Nemecko a Rakúsko, vyžaduje sa kvalifikovaná pracovná sila. Spolupráca firiem s odbornými vzdelávacími zariadeniami, univerzitami. Firemná škola. Požiadavky praxe na stredné odborné školy.