Európska sieť pre prevenciu kriminality - Karpat, Andrej
Príspevok sa zaoberá vymedzením pojmu, významu a cieľov Európskej siete pre prevenciu kriminality. Podrobne analyzuje jej štruktúru, činnosť a uplatňované postupy. Zaoberá sa zakladajúcou legislatívou a jej zmenami, ku ktorým došlo v dôsledku potreby zefektívnenia činnosti a posilnenia kooperácie členských štátov v rámci Európskej siete pre prevenciu kriminality.