Reforma daňovej a colnej správy v Slovenskej republike - Lénártová, Gizela
Tendencie vývoja modernej verejnej správy vo svete smerujú k odbúravaniu úradníckeho zaťaženia subjektov, k racionalizácii a k zjednodušeniu spôsobov výberu daní, ciel a poistných odvodov. Reforma daňovej a colnej správy SR je komplexný a dlhotrvajúci proces, ktorý bude prebiehať etapovite práve prostredníctvom súboru navzájom koordinovaných projektov s dvoma základnými fázami, a to UNITAS I. a UNITAS II.