Kvalitu riadenia procesov možno merať aj vo verejnej správe - Palko, František, 1972-
Oblasť riadenia verejnej správy z pohľadu konkrétneho príkladu, a to Ministerstva financií SR, ktoré získalo v tejto sfére medzinárodný certifikát kvality EFQM. Akcent sa kladie na definovanie vízie a jednotlivé determinanty ako nevyhnutné predpoklady pre jej dosiahnutie. Základnou témou je optimalizácia nastavenia procesov, ktorá je kľúčová z hľadiska efektívneho poskytovania služieb cieľovej skupiny.