Cení sa hlavne možnosť chytiť si ho zlato svojou výkonnosťou dokáže konkurovať aj akciovým indexom - Škriniar, Pavel, 1979-
Cena zlata a faktory ovplyvňujúce jeho hodnotu. Investície do zlata a trh so zlatom. Národné banky a ich podiel na vývoji ceny zlata. Započítanie nákladov na zaobstaranie a skladovanie zlata. Ponuka a dopyt po zlate.