Quo vadis Egypte? - Burgrová, Helena
"Arabská jar", ktorá zasiahla celý blízkovýchodný región. Nahromadená frustrácia obyvateľov plynúca z absencie politickej slobody a sociálnej spravodlivosti. Pád režimu v Egypte - začiatok novej etapy vývoja. Dočasná správa v rukách vojenskej rady. Potrestanie predstaviteľov bývalého režimu. Prekážky na ceste k demokracii. Regionálny kontext egyptskej revolúcie.