Medzera výkonnosti a proces vzdelávania manažérov - Vodák, Jozef
Pre dnešné podniky je dôležité, aby s vyspelými technológiami ktoré nakupujú pracovali ľudia technicky a vedomostne zdatní, schopní pružne reagovať na zmeny, ľudia tvoriví a spôsobilí realizovať inovácie. Uvedené skutočnosti vytvárajú tlak na podniky, aby pochopili, že je nevyhnutné investovať do ľudského kapitálu svojich pracovníkov a rozvíjať ich znalosti, zručnosti a štandardy smerom k vyššej výkonnosti ich a zároveň podniku.