Regionálne disparity v Slovenskej republike a význam priamych zahraničných investícií - Táncošová, Judita
Vplyv priamych zahraničných investícií je pozitívny a prispieva k rozvoju jednotlivých regiónov, ale pri ich nedostatku sa zväčšujú regionálne disparity, dosahuje sa nižší ekonomický rast a zvyšuje sa nezamestnanosť všade tam, kde nenachádzajú investori vhodné podmienky. Vstup priamych zahraničných investícií do regiónov SR a ich vplyv na ekonomický rast. Vplyv prílevu priamych zahraničných investícií a vývoj nezamestnanosti v regiónoch Slovenskej republiky.