Komparácia efektívnosti zdravotníckych systémov Európskej únie - Babčanec, Milan
Poukázanie na význam zdravotníckych systémov štátov Európskej únie a ukazovatele zdravotníckeho systému tak Slovenskej republiky ako aj EÚ 27 za pomoci metódy obálkovej analýzy dát, ktorá čoraz viac nachádza svoje uplatnenie vo viacerých odvetviach. Cieľom bolo porovnať konkrétne ukazovatele zdravotníckeho systému Slovenskej republiky so zdravotníckymi systémami EÚ 27 a návrh zmien zvyšujúcich efektívnosť tohto systému.