Aktuálnosť sociálneho trhového hospodárstva v podmienkach globalizácie (možnosti a limity hospodárskej a sociálnej politiky) - Lisý, Ján
Teoretické východiská modelu sociálneho trhového hospodárstva. Mechanizmus fungovania modelu sociálneho trhového hospodárstva. Ochrana súkromného vlastníctva. Konkurencia a monopol. Úlohy štátu, rozdeľovanie dôchodkov a sociálny systém. Stabilita menového systému a sociálne istoty.