O mieri vo vojnami a násilím presiaknutom svete - Škvrnda, František
Myšlienka globálneho mierového indexu. Priestor pre vnímanie sveta. Ako sa tvorí globálny index mieru. Tri základné skupiny kritérií. Trend poklesu "mierumilovnosti". Hodnotenie štátov, potešiteľné miesto Slovenska. Podnet na iný smer uvažovania.