Perspektívy vývoja cenovej hladiny SR ako člena Európskej hospodárskej a menovej únie - Poláčková, Hana, 1968-
Súčasný vývoj v Európskej hospodárskej a menovej únii. Európsky finančný stabilizačný fond – "euroval" (European financial stability facility) zriadený v júli 2010. Finančná podpora Grécka. Výška rozpočtového deficitu a verejného dlhu v eurozóne. Vplyv súčasného vývoja v Hospodárskej a menovej únii na Slovensko. Teoretické a praktické otázky protiinflačnej politiky.