Kvalita vzdelávania a odbornej prípravy - Polonyová, Simona, 1985-
Globalizácia a starnutie populácie predstavujú výzvy, na ktoré musia vzdelávacie inštitúcie reagovať, aby študujúci po skončení štúdia disponovali širokou škálou požadovaných kľúčových kompetencií a zručností. Zlepšovanie kvality vzdelávania a odbornej prípravy a rozvíjanie kľúčových kompetencií sú nevyhnutné pre konkurencieschopnosť, znižovanie nezamestnanosti a podporu sociálneho začlenenia. Analýza konceptu kvality vo vzdelávaní a odbornej prípravy a metódy zisťovania kvality vzdelávacích systémov. Výsledky slovenského vzdelávacieho systému v medzinárodnom porovnaní PISA 2009.