Vykazovanie kurzových rozdielov podľa amerického účtovného štandardu SFAS 52 - Tumpach, Miloš, 1970-
Účtovanie a vykazovanie kurzových rozdielov v USA sa podnes riadi relatívne starším štandardom SFAS 52 (Foreign currency transalation) z decembra 1981. Aj keď v mnohých požiadavkách je tento štandard veľmi podobný medzinárodnému štandardu IAS 21, predsa len existujú určité rozdiely.