Informačná gramotnosť v SR a EÚ - Novák, Martin, 1980-
Pojem informačná gramotnosť. Znalostná ekonomika a znalostní pracovníci. Informatizácia spoločnosti. Digitálna zručnosť na Slovensku. Digitálna gramotnosť podľa sociálnych skupín. Trendy vzdelávania a informačné správanie. Koncepcia informačnej gramotnosti ako návyku celoživotnej práce s informáciami a včleňovanie informácii do životného štýlu ľudí.