Predsedníctvo, Ashton a Van Rompuy - Ivan, Paul
Maďarsko je tretím z novších členských štátov, ktoré sa zhostilo predsedníctva a tretím štátom, ktorý ho prebral počas platnosti lisabonských pravidiel. Jeho výkon je silne ovplyvnený inštitucionálnym kontextom, ktorý vznikol po prijatí Lisabonskej zmluvy (2009). Iniciatívy a priority, neúspechy a prešľapy maďarského predsedníctva.