Predaj a spätný prenájom podľa štandardu IAS 17 - Tumpach, Miloš, 1970-
Existuje množstvo spôsobov, ako môžu podniky okamžite získať dostatočné zdroje financovania svojich potrieb, d upísania základného imania, cez úvery a pôžičky poskytované finančnými inštitúciami, až po transakcie zahŕňajúce predaj prebytočného majetku. Predaj a spätný prenájom (ang. sale and leaseback) predstavuje osobitnú formu takéhoto financovania.