Poisťovacie podvody v trestnoprávnej teórii a praxi - Ivor, Jaroslav
Spáchanie trestného činu podvodu, úmysel seba alebo iného obohatiť na škodu cudzieho majetku tým, že páchateľ niekoho uvedie do omylu alebo využije niečí omyl. Skutková podstata trestného činu poisťovacieho podvodu podľa paragrafu 250 Trestného zákona.