Trestnoprávne aspekty poisťovacích podvodov - Šanta, Ján
Skutková podstata trestného činu poisťovacieho podvodu je zakotvená v paragrafe 223 Trestného zákona, IV. hlava, osobitná časť upravujúca trestné činy proti majetku. Záväzné stanovisko generálneho prokurátora SR k uplatňovaniu nárokov na náhradu škody poisťovňami v prípravnom konaní.