Znalostná ekonomika ako trend globalizácie - Buday, Jozef
Globálna recesia a postupná obnova rastu svetovej ekonomiky. Ekonomické problémy nového charakteru ako výzvy pre jednotlivé hospodárske a sociálne politiky štátov v procese globalizácie. Odvrátenie fiškálnych kolapsov krajín. Účinnosť hospodárskopolitických opatrení zameraných na elimináciu negatívnych dopadov finančnej a hospodárskej krízy. Hospodárska politika a formovanie znalostnej ekonomiky na Slovensku.