Motivačné teórie, ich využitie pri vyučovaní cudzieho jazyka - Melušová, Elena, 1953-
Príspevok mapuje popis motivačných teórií od rôznych autorov, rozlišuje vonkajšie a vnútorné faktory, ktoré sú rozhodujúce pre motiváciu vo výučbe cudzieho jazyka. Faktory, ktoré môžu aktivovať motiváciu jednotlivca. Analýza výsledkov výskumu o vplyve vonkajších činiteľov na motiváciu pri učení a osvojovaní si cudzích jazykov.