Rodová rovnosť v kontexte novej rozvojovej paradigmy - Dudová, Iveta
Medzinárodný kontext rodovej rovnosti. Základné východiská ponímania princípu rovnosti príležitostí vo vzťahu k rodovej rovnosti. Charta základných práv EÚ o rovnosti. Význam rodového prístupu z rozvojového hľadiska.