Výskum a vývoj - základ vedomostnej spoločnosti - Šukalová, Viera
Význam výskumu a vývoja. Nedostatky v oblasti výskumu a vývoja v Slovenskej republike. Hlavné ciele štátnej vednej a technickej politiky SR do roku 2015. Systémové priority vedy a techniky. Zlepšenie úrovne výskumu a vývoja. Prioritná oblasť "Inovácia v Únii". Aktuálny model financovania výskumu a vývoja v SR. 7. rámcový program EÚ na roky 2007-2013.