Faktory degradácie životného prostredia v rozvojových krajinách - Grešš, Martin, 1978-
Hlavné trhové faktory, ktoré prispievajú k degradácii životného prostredia - externality, spoločné vlastníctvo zdrojov, verejné statky, nezvratnosť, nedefinované užívateľské práva, vysoké transakčné náklady.