Niekoľko námetov pre spestrenie učiva tematického celku o planéte Zem s využitím medzipredmetových vzťahov - Bujnová, Helena
Niekoľko možností uplatnenia vzájomných vzťahov histórie a geografie, slovenského jazyka a geografie, ako aj výchovných predmetov pri výučbe poznatkov o planéte Zem a našej slnečnej sústave.