Prístupy k riešeniu sociálnej situácie ľudí v hmotnej núdzi v SR - Husáková, Mária
Dávka sociálnej pomoci ako nástroj pomoci v hmotnej núdzi. Relácia dávky sociálnej pomoci vo vzťahu k životnému minimu. Vývoj súm životného minima a dávky sociálnej pomoci. Prístup k riešeniu hmotnej núdze v rámci "Novej sociálnej politiky". Posilnenie princípu zásluhovosti pri poskytovaní pomoci v hmotnej núdzi.