Regionálne obchodné dohody Európskej únie, ich význam a vplyv na hospodársku politiku - Melišek, František
Typy obchodných dohôd, ktoré Európska únia uzatvorila, alebo pripravuje uzatvoriť s tretími krajinami. Dohoda o partnerstve medzi Európskym spoločenstvom a krajinami Afriky, Karibskej a Tichomorskej oblasti. Dohoda o voľnom obchode medzi Európskou úniou a zoskupním MERCOSUR. Asociačná dohoda medzi Európskou úniou a Andským spoločenstvom. Dohoda o hospodárskom partnerstve medzi Európskym spoločenstvom a štátmi CARIFORUM.