Vývoj príjmov strednej vrstvy na Slovensku - Sipko, Juraj
Porovnanie úrovne strednej vrstvy v rokoch 2005 až 2009 na Slovensku na základe údajov o príjmoch z dvoch zdrojov - EÚ SILC a Štatistiky rodinných účtov. Zhoršujúce sa postavenie strednej vrstvy obyvateľstva, zvlášť v období svetovej hospodárskej recesie, významne negatívne vplýva na agregovaný domáci dopyt a tým aj na potenciálny hospodársky rast a na rast životnej úrovne obyvateľstva.