Králi hotelového dizajnu Karim Rashid a jeho ružový svet - Daxner, Barbora
Karim Rashid, dizajnér anglo-egyptského pôvodu, vytvoril tzv. ružovú mužskosť. Snaží sa zjemniť šovinizmus a tvrdý mužský svet. Jeho pravý rukopis evokuje detské cukríky, či sladkú zmrzlinu. Dominuje mu sviežosť, jasné farebné odtiene, nevšedné futuristické tvary a umelé materiály. Je autorom interiéru štvorhviezdičkového hotela Semiramis v Aténach. Je nositeľom viacerých ocenení.