Societálny a politický sektor v kontexte bezpečnosti štátu - Ušiak, Jaroslav
Analýza parciálnej časti bezpečnostnej agendy štátu, ktorou je prelínanie societálneho a politického sektora bezpečnosti. Hrozby proti identite spoločnosti. Sekuritizácia a desekuritizácia societálneho a politického sektora bezpečnosti. Sektor bezpečnosti v európskom a slovenskom prostredí. Spôsoby riešenia problémov v slovenskom bezpečnostnom prostredí. Možnosti štátu v boji proti extrémizmu.