Model amortizovanej hodnoty pri oceňovaní obligácií - Nagy, Ladislav
Svetové účtovné štandardy (IFRS/IAS, US GAAP) opúšťajú princíp historických cien pri oceňovaní dlhodobých dlhopisov držaných do splatnosti. Pre potreby verného a pravdivého obrazu o finančnej situácii a výnosnosti sa dostáva do popredia dynamický pohľad – model amortizovanej hodnoty. Teoretické východiská tohto modelu pri účtovnom oceňovaní obligácií obstaraných na sekundárnom kapitálovom trhu.