Eurázijská os - Pressburg, Adrian Peter
Čína sa stáva hlavnou mimoeurópskou oporou eurozóny. Po Ázii, Afrike a Latinskej Amerike začína Čína systematicky investovať aj v štátoch EÚ. Podiel Číny na zahraničnom obchode EÚ.