Neúspešný vabank európskych politikov - Hölcz, Róbert
Politickým a teda aj ekonomickým strašiakom starého kontinentu je obrovská zadlženosť národných ekonomík, ktorých dlhy v niektorých prípadoch presahujú ročne vyprodukovaný hrubý domáci produkt a stále narasajú. Zadlžené štáty ako nevoľníci európskych politikov.