História konverzie znalostí - Hvizdová, Eva, ml
Japonskí autori Nonaka a Takeutchi sa pri určení obsahu manažmentu znalostí zamerali na prácu a prevod jednotlivých typov znalostí. Na základe svojich prípadových štúdií vyvinuli model SECI, na základe ktorého môžu organizácie vytvárať a riadiť znalosti. Tento model predstavuje rigorózny prístup, ako môžu byť v organizácii znalosti vytvárané, prenášané a znovu vytvárané.