Oceňovanie bariérových opcií a ich využitie - Šturc, Boris, 1961-
Bariérové opcie patria k najstarším druhom exotických opcií. Začiatky obchodovania s týmito opciami spadajú do r. 1967. Hlavným dôvodom ich využívania bola a je nižšia cena v prorovnaní s klasickými opciami. Oceňovanie štandardných bariérových opcií. Praktický príklad využitia bariérovej opcie.