Dobrý dôvod prepísať svoju DNA - Bercovici, Jeff
Vyhľadávač Google chce, aby ho bolo ťažšie oklamať. Ak Google zmení kritériá, podľa ktorých zoraďuje výsledky vyhľadávania na stránke news.google.com, zasadí úder nekalým spôsobom, ktorými si stránky zvyšujú návštevnosť. V posledných rokoch sa webovým stránkam darilo algoritmus vyhľadávania klamať najrôznejšími spôsobmi. Prerobením algoritmu chce Google odstrániť problémy. Tieto zmeny by mali prospieť aj tradičným médiám. Nový algoritmus by mal uprednostňovať stránky, na ktorých sa nachádza spravodajstvo, analytické články a výskum. Hrozbou pre Google sú aj sociálne siete.