Není zkáza jako zkáza - Romancov, Michael
Geografický rozmer prírodných katastrof. Pokrok v mapovaní vzniku, predikcie a prevencie prírodných katastrof. Vzdialenosť a vnímanie priestoru. Najväčšie katastrofy spôsobené vodou. Hladomor, ktorého dopady môžu byť umocnené nekompetentnou vládou a negatívnym klimatickým vývojom. Najväčšie hladomory v Indii, Číne, Ukrajine, Etiópii.