Možnosti řešení finančních důsledků přírodních katastrof - Daňhel, Jaroslav
Nadmerný výskyt prírodných katastrof v celosvetovom meradle v posledných dekádach. Vysoké materiálne škody. Čím bohatšia spološnosť, tým vyšší finančný objem škôd. Otázka riešenia finančných dôsledkov týchto katastrof. Opatrnosť poisťovní pri uzatváraní poistných a zaistných zmlúv. Inovačná aktivita v oblasti hľadania alternatívnych foriem prenosu rizika. Nutnosť viacvrstvového finančného zabezpečenia. Poisťovacie futures, ktorých základnou myšlienkou je transfer katastrofických škôd na svetové finančné trhy.