Zázrak se nekoná: potenciál, limity a rizika mikrofinancí - Kunová, Anna
Mikrofinancovanie ako jeden z najpoužívanejších a najsľubnejších nástrojov k odstraňovaniu chudoby. Duchovný otec mikrofinancovania Muhammad Yunus vyznamenaný Nobelovou cenou mieru v roku 2006. Rast negatívnych dopadov mikropôžižiek. Výhody mikropôžičiek oproti klasickým spôsobom rozvojovej spolupráce a ich limity a riziká.